Používame cookies

Súbory cookie a ďalšie technológie sledovania používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú. Viac info

 

A 7 ok, amiért érdemes Cipruson invesztálni

Pridané: 25.4.2023

A 7 ok, amiért érdemes Cipruson invesztálni

1. ok: Alacsony ár 

Nyilvánvalóan jó ok. 
Észak Cipruson az ingatlan piac lenyűgöző és aktív, a Földközi tenger térségében egyike legjobban fejlődő és jövedelmező piacnak. Vonzza a vevőket a megdöbbentő és egyszerűen egyedül álló természet, valamint a minden igényt kielégítő óriási ingatlan kínálat.  
A vezető szakértők a következő hosszabb időszakra erősödő ingatlan piacot jósolnak és az előrelátó befektetők most fektetnek be, amíg az árak nem nőnek fel a többi Fekete tengeri ingatlan árszinthez. 


A nagyobb rizikót vállaló befektetők már 3 évvel ezelőtt vásároltak, mikor még a politikai és gazdasági helyzet nem ilyen volt Észak Cipruson, változás előtt állt a 30 éves embargó után. 
Miért kockáztattak? Azért, mert abban az időszakban - ellentétben a jelenlegitől - sok mindent nem volt még szabályozva (jogi és pénzügyi szempont).
Ezek a befektetők már nagymértékben érzik a földterület és az ingatlan árnövekedését. 
A mai napig a telek ár Észak Cipruson 30 %-kal alacsonyabb, mint a hasonló, de Déli országrészen találhatónál. A villa (családi ház) ára Északon – kb. 40 %-kal olcsóbb, a hasonló déli villáétól. Viszont még a déli országrészen található ingatlan árak is alacsonyabbak  (30-40 %) a hasonló, más Földközi tengeri klímás területeken, mint Spanyolországban és Portugáliában.
Egy külön álló családi ház 3 hálószobával, kilátással a Földközi tengerre valahol a Spanyol partvidéken 250.000 € vagy ennél több, viszont hasonló ház Észak Cipruson kevesebb mint 120.000 €-ból elérhető.

2. ok: Gazdasági fejlődés

Török Észak Ciprus gazdasági tendenciái azt mutatják, hogy 1977. óta évről-évre  állandó a  növekedés és a fejlődés. 
A magas infláció, a gazdasági és politikai nehézségek és akadályok ellenére – az elért eredmények éves átlaga, a fejlődés üteme 4.4 %, el kell ismerni, hogy ez jelentős eredmény.
A létminimum Észak Cipruson az egyik legalacsonyabb a Földközi tengeri országok között. 
A nyersanyag árak, az anyagok és a termékek aránylag alacsony áron elérhetőek, és nagyon gyakran azonos vagy jobb minőségűek.
Az Észak Ciprusi ingatlan piac egyike a legjobban fejlődő európai piacnak. 
Vonzza a befektetőket, mert reális és várható az áremelkedés, összehasonlítva a beruházási szintet más Európai országgal és az Egyesült Királysággal. 
Tapasztalható az országban a beruházási fellendülés az ingatlan piacon, várható a növekedés és jelentős a beruházások megtérülése. 
Továbbá nincsenek megszorítások a lakás bérbeadására, a Török Észak Ciprusi kormány támogatásával aktív a turizmus fejlesztése, ha Észak Cipruson bérbe adja a ingatlanát a növekvő számú nyaralóknak, könnyű és jövedelmező bevételre tesz szert. 
A bérlakás piac szintén nagyon élénk és nagyon jó a növekedési ráta, így megengedi önnek, hogy a befektetése gyorsan megtérüljön.

3. ok: Turizmus jelentős növekedése

Az idegenforgalom továbbra is a legfontosabb ágazat és az egyik fő szektor a Török Észak Ciprusi gazdaság fejlődésének. 


Nyilvánvalóan a világ több turista régiójában szálloda hiány van, gyorsan igénybe veszik a nagy nemzetközi hotel hálózatot. 
Párhuzamosan a gazdasági fejlődési programmal, az Észak Ciprusi török kormány jelezte, hogy az idegenforgalmi ágazat a gazdaság fejlődés egyik legfontosabb ágazata és a kormány úgy döntött, hogy minden segítséget megad, és biztosít minden szükséges kedvezményt, és bátorítja az idegenforgalomba befektető potenciális befektetőket. 

4. ok: Vízummentes beutazás

Összehasonlítva a Földközi tenger más országaiba való beutazásokkal, itt megvalósul, hogy az Észak-Ciprusban vásárolt vízummal Törökországba léphet. 
Bármikor vehet jegyet és repülhet, ezért nem kell engedélyt kérni vagy a követségre menni vízumért. 

Észak-Cipruson 2 modern repülőtér van, Erdzsan és Gecsitkale. 
Az út Katehomenaba a „megszállt területen keresztül” a közelmúltban megnyitották és így mindenki meg tud győződni arról, hogy nem kell rémüldözni, félni a bérelt autók elkobzásától, és a többi ellen-propagandától, ezek nem többek, mint görög mítoszok.
 
Török Észak-Ciprus most is aktívan ösztönzi a turizmus fejlődését és a határátkelés is sokkal egyszerűbb, mint más utazások során.
Azon kívül innen tud eljutni bármelyik európai városba, nem több mint 3 óra alatt. 
Innen nyáron, másik üdülőhelyre utazni, aránylag gyorsan és olcsón lehet.

5. ok: Nemzetközi támogatás

Az Európai Unió megállapított segítségként 259 millió € támogatást, az Észak Ciprus infrastruktúrájának fejlesztésére, engedélyezve ezáltal, a jelentős külföldi tőke beáramlását az országba, és így előkészítik a későbbi jelentős turista áradatot. 

Nemzetközi közösség lényegesen lágyított Észak Ciprus kapcsolati pozícióján azután, hogy az ország állampolgárainak elsöprő többsége szavazott az ENSZ 2004-ben hozott határozatáról, a közismert néven „Annan Terv”-ről. 
Ebben az időben a görög oldal visszautasította a békés rendezési ajánlatot a „Ciprusi kérdésben”. 

Az USA külügyminisztere Rajs Kondoliza és az Egyesült királyság külügyminisztere Jack Crow találkozott Észak Ciprus elnökével, Mehmet Ali Talat-tal. 
Ez a találkozó hatalmas politikai fontossággal bírt Ciprus részére és így, a világközösség részére is.

6. ok: Ideális klíma és természet

Ciprus enyhe, mediterrán éghajlatán, hosszú, száraz, aszályos a nyár, mely május közepétől október közepéig tart, az enyhe tél pedig decembertől februárig. 
Az évente átlagosan a napfényes napok száma 340 nap. Nyáron a hőmérséklet +30-35 Celsius fok között ingadozik, télen gyakran esik az eső (mintegy 500 mm csapadék) és a téli középhőmérséklet +12-17 fok. 
A tengervíz hőmérséklete ingadozik, a legalacsonyabb januárban kb. +16 fok és a legmelegebb augusztusban +28 fok. A tenger kristálytiszta, a tengeri élővilágért senkinek nem kell aggódni. 
A tenger mélyén sok az élőlény, korall, ókori hajó maradvány és régi műemlékek.
Észak-Cipruson novemberben a természet felébred, az első esők hatására. Ősszel, télen, és tavasszal pillanatok alatt nyílnak ki a csodálatos virágok, a pompás buja növényzet. Szellőrózsák, ciklámenek, nárciszok, jázminok, íriszek, vad orchideák, vad tulipánok és mandulafák – minden erőszakosan virágzik március végéig. A mediterrán területeken nem sok olyan hely található, ahol több, mint 30 féle vadon élő orchideával lehet dicsekedni. Pompás olíva és szentjánoskenyérfa van mindenfelé, továbbá citrusfák – narancs, citrom és grépfrút, szintén nő többféle dinnye és zöldségek.
A hegyeket illatos fenyőerdők borítják, a parti úton buja akác és eukaliptusz fák vannak. A táj ideális kecske és juh tenyésztésére és az utazókat megbabonázza a látkép, ahol békésen legel a birka és juh nyáj a hegyekben.

7. ok: A saját ok

Keresd meg a saját okodat is, amiért neked megtetszett ez a lehetőség, amiért a fentieken kívül téged megfogott, és nem enged el, amiért szívesen beszélsz, gondolkozol róla.

                                                                                      "Senki sem fogja helyetted megteremteni a jövődet, azt teremtsd meg magad"
                                                                                                  "Mindenki tudja hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, 
                                                                                                           mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja"       
                                                                                                                                                                                     (Albert Einstein)

https://oneticket.sk/ciprusi-ingatlan-bemutato-83?lang=sk&fbclid=IwAR3urTjixaBGXDUsHGmaugxA6zVAbgUHkXqCbfEY6D4ofQOujVjGvZZu7KQ